آلودگی هوای رشت در سال 1401
در مورد آلودگی هوای رشت – گیلان
هر ساله با فرا رسیدن فصل درو حجم زیادی از پسماندهای کشاورزی به صورت غیر اصولی سوزانده و با سوختن ناقص این زائدات بار عظیمی از منواکسید کربن وارد جو استان می شود.
آلوده ترین روز رشت سال 92- 28 مرداد ماه ثبت شد. بر اساس اعلام حفاظت محیط زیست گیلان استاندارد غلظت ذرات معلق در هوا 150 میکرو گرم بر متر مکعب است که این مقدار دیروز در شهر رشت 481میکرو گرم معادل 3 برابر استاندارد سلامت بود.
آلودگی هوای رشت بین ساعت های 8 تا 11 بیش از دیگر ساعات روز بود. بر اساس اعلام مدیر کل حفاظت محیط زیست امروز حدود 32 شالیکار متخلف که با آتش زدن کاه برنج موجب آلودگی هوا شده بودند شناسایی شده و به مراجع قضایی معرفی شدند. امیر عبدوس افزود : 18 گروه در سراسر گیلان برای شناسایی عاملان آتش زدن کاه برنج فعالند. سالانه حدود یک میلیون تن کاه برنج در گیلان تولید می شود .
– – – دیگر مقالات ، بررسی فلزات سنگین در آلودگی هوا – – –
کارخانه دخانیات رشت
کارخانه دخانیات واقع در سه کیلومتری جاده رشت به فومن است که زمانی اطراف آن خالی از سکنه بود و به نوعی در خارج از شهر قرار داشت ولی چندین سال است به دلیل وسعت بیاندازه رشت و جلوگیری نکردن از ساخت و ساز در این محله، پشت کارخانه، خانه سازیهای فراوانی شده و هم اینک محله دخانیات که نام خود را وامدار کارخانه دخانیات است، در محدوده شهرداری منطقه چهار رشت قرار گرفته است.
گشتی در این محله و توجه به اندازه خانههای واقع در آن واقعیتی تلخ به نام حاشیه نشینی را بر ملا میکند. بناهایی در یک تا دو طبقه در زمینهایی با وسعت بسیار کم، حیاطهایی به اندازه تردد یک خودرو و شاید کوچکتر، خانههایی تنها با یک پنجره نورگیر و گاه ساخته شده بر سطح زمین مرطوب گیلان. کوچه پس کوچههای تنگ و باریک، محلهای شلوغ و فاقد امکانات شهری و از همه بدتر دود همراه با بوی توتون که از فنهای بزرگ پشت کارخانه، گازهای سمی را به محیط تزریق میکند.
برنجهایی که به چشم مسئولان نمیآید
برنج ساکنان این محله تنها کم برخورداری از امکانات شهری نیست. نفسهایی که به شماره افتاده و آلودگیهایی که گریبان مردم این محل را گرفته، تنها بخشی از ارمغان همجواری با کارخانه دخانیات است که سلامت ساکنان به خصوص کودکان و سالمندان را تهدید میکند.
ساکنان این محل سالها است که از دود این کارخانه و گازهای این شرکت تولیدی به مسئولان شکایت کردهاند ولی به گفته ساکنان این محل نه تنها درباره هوای آلوده این منطقه اقدامی صورت نگرفته که حتی مسئولان برای ورود فاضلاب این کارخانه به تالاب عینک- یکی از جاذبههای طبیعی شهر رشت- نیز چاره اندیشی نکردهاند.
ماه بانو، یکی از ساکنان محله دخانیات که خانهاش دقیقا پشت کارخانه قرار گرفته از رنجهای همسر جانبازش برای خبرنگار مهر تعریف میکند از همسری که اگرچه سیگار نمیکشد اما دکترها به خاطر مشکل قلبی و ریوی جوابش کردهاند و از کار افتاده شده و حالا ماه بانو با کارگری در خانه مردم خرج داروهای همسرش را میدهد و زندگی خانواده پنج نفرهشان را میچرخاند.
او میگوید: قسمت انتهایی کارخانه بعضی روزها به شدت بوی نامطبوعی دارد، به خصوص روزهایی که هوا ابری و ساکن است، وضعیت آلودگی هوا تشدید شده و نفس آدمِ سالم هم به شماره میافتد.
با اینکه مدیران کارخانه اخیراً بخشی از دودکشهای این مجتمع را به سمت رودخانه جانمایی کردهاند ولی همچنان گازهای سمی مهمترین مشکل ساکنان این محل است.
یکی دیگر از ساکنان این محل به خبرنگار مهر توضیح میدهد: آلودگی این محل آنقدر زیاد است که زندگی برای ساکنان سخت شده.
مجتبی ادامه میدهد: خیلیها دوست دارند از این محله بروند و جایی زندگی کنند که هوای خوبی داشته باشد اما ملکهای این منطقه به خاطر آلودگیهای ناشی از وجود کارخانه دخانیات ارزش پایینی دارند و کسی حاضر به خرید آنها نیست از طرفی هم تنها سرمایه بسیاری از ساکنان این محله همین ملکها است به همین خاطر مجبوریم در این محله بمانیم و کسی نمیداند بعد از چندسال چه بر سر ما و بچههای ما خواهد آمد.
وی ناامیدانه میافزاید: زندگی و سلامت ساکنان این محل برای مسئولان اهمیتی ندارد.
رسیدگی به وضعیت هوای نامطبوع اطراف کارخانه دخانیات و ورود فاضلاب این کارخانه به تالاب عینک (تالابی شهری واقع در میانه محله دخانیات) هرچند مهمترین دغدغه مردم این محله است اما وعدههایگاه و بیگاه مسئولان برای ساماندهی به این وضعیت و عملی نشدن این وعدهها، امید خیلیها را ناامید کرده است.
وقتی درباره وضعیت محله از صاحب بقالی کوچکی که مغازهاش درست پشت حصارهای شرکت دخانیات قرار گرفته میپرسیم، در پاسخ به خبرنگار مهر میگوید: زندگی برای ساکنان این محله به سختی میگذرد و خیلیها یا آسم دارند یا مشکل قلبی تازه بوی نامطبوع آلودگیهای تالاب هم باید به همه اینها اضافه کنید.
او که نمیخواهد خود را معرفی کند، میافزاید: وعده مسئولان درباره ساماندهی این محله تمامی ندارد. هر بار یک عده میآیند و میروند در نهایت اوضاع بهتر که نمیشود هیچ، امید ما هم هر روز ناامیدتر میشود.
این شهروند ادامه میدهد: مدیران شرکت دخانیات قول داده بودند بخشی از خانههای اطراف را خریداری و ضمیمه شرکت کنند تا سرمایهای دست بعضی از اهالی را بگیرد و بتوانند از این محله کوچ کنند و یا قرار بود با ایجاد فضای سبز بخشی از آلودگی هوا را کم کنند ولی سالهاست این وعده در حد حرف باقی مانده و اقدام عملی صورت نگرفته است.
پیگیری برای حل معضل آلودگی در محله دخانیات رشت
ساماندهی به وضعیت محله دخانیات تنها یکی از چندین مواردی است که مدیریت شهری و ارگانهای مربوطه باید به آن رسیدگی کرده و به وعدههایی که به مردم این منطقه دادهاند، عمل کنند.
رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت در این باره میگوید: ساکنان محله دخانیات از اقشار ضعیف جامعه هستند و مشکل آلودگی هوای این محله ناشی از دود شرکت تولیدی دخانیات، هزینههای درمانی را هم بر ساکنان این محل تحمیل کرده است.
درباره مدیریت
وبسایت تحقیق آمــاده با هدف یک سایت آموزشی، تحقیقی، وبگردی و اطلاع رسانی در جهت پیشرفت علمی دانش آموزان، دانشجویان و کاربران اینترنت راهاندازی شده است.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید