دانلود مقاله مبانی نظری خشم
25 صفحه فایل Word – قابل ویرایش
بخشی از مقاله
خشم، پاسخی به رفتارهای نامناسب دیگران است که ممکن است از عصبانیت کوتاه تا عصبانیت کامل را شامل شود. این احساس، میتواند به خصومت و تأثیر منفی بر عملکرد اجتماعی و دیگر جنبههای زندگی و شغلی فرد آسیب برساند.
نواکو خشم را یک حالت هیجانی ذهنی معرفی میکند که با فعالیتهای فیزیولوژیک بالا، تضاد شناختی و افکار ستیزهجویانه همراه است. اگر شدت، دفعات و مدت زمان آن از حد انطباقی فراتر برود، ممکن است به عنوان یک اختلال عملکردی تلقی شود. تجربه خشم ممکن است در شرایطی مانند دریافت نمره کم یا تخریب حریم شخصی توسط دیگران و دیگر مواقع ناخوشایند رخ دهد.
ماهیت خشم
خسم از مهمترین هیجانهای زندگی انسان است. این احساس پرشور، به شکلها و شیوههای مختلف ایجاد میشود و تأثیرات متعددی بر ابعاد جسمی و روانی فرد دارد. خشم عمدتاً به عنوان پاسخی به محرک خارجی شروع میشود.
طبق بررسیها، افرادی که ویژگیهای مردانه بیشتری دارند، احتمالاً تمایل بیشتری به برونریزی خشم دارند. همچنین، وظیفهشناسی، ثبات هیجانی و گشودگی با ابراز خشم رابطه معکوس دارند، در حالی که روان رنجور خویی و روانپریشی با ابراز خشم رابطه مستقیم داشته و با کنترل آن رابطه عکس دارد.
بیان و کنترل خشم
بیان و کنترل خشم در چهار مولفه طرح ریزی شده است:
- برونریزی، که به معنی ابراز خشم به افراد دیگر یا اشیای محیط میشود.
- درون ریزی خشم. این افراد امکان دارد احساسات خشم خود را سرکوب کرده یا در درون خود نگه دارند.
- کنترل بیرونی خشم بر اساس احساسات خشم به وسیله جلوگیری از بیان خشم نسبت به افراد و اشیا تعریف میشود.
- کنترل درونی خشم به مهار سرکوب کردن احساسات به وسیله خونسرد بودن هنگام خشمگین شدن میگویند.
دیدگاه فروید
بر اساس نظریه روانتحلیلگری فروید، پرخاشگری در انسان نمایانگر “غریزهی مرگ” است که با “غریزهی زندگی” در تضاد قرار دارد. در این مدل، غریزهی زندگی ما را به سوی ارضای نیازها و حفظ بقا هدایت میکند، درحالیکه غریزهی مرگ به شکل پرخاشگری سعی میکند تا به نابودی و تخریب بپردازد. اگر این غریزه توانایی نابودی دیگران را داشته باشد، آنها را از بین میبرد، و اگر نتواند این کار را انجام دهد، بهجانب خود حمله کرده و به شکل خودآزاری و خودکشی جلوه میدهد. به طور خاص، در دیدگاه فروید، خشم و پرخاشگری به عنوان یک حالت مخرب و منفی طرحریزی میشود.
عوامل ایجاد خشم
برای درک جامع درباره ریشه و عوامل خشم و پرخاشگری، لازم است سهم هرکدام از عوامل فطری، زیستی، کشاننده، شناختی و یادگیری اجتماعی را در بروز خشم و رفتارهای پرخاشگرانه شناسایی کنیم. نظریهها نشان میدهند که دو دسته اصلی از عوامل، یعنی درونی و بیرونی، نقش اساسی در شکلگیری خشم و پرخاشگری ایفا میکنند. در حالی که فروید و لورنز بر سرشت درونی خشم تأکید دارند، دیدگاههای دیگر بر تأثیر عوامل بیرونی تأکید دارند. این نتیجه نشان میدهد که نیروی خشم برای انسان ذاتی و فطری است و تأثیرگذاری آن توسط یک مجموعه عوامل داخلی و خارجی تشدید میشود.
درخواست مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
درخواست مشاورهدوره های مرتبط
پاورپوینت نظریه زمین ساخت ورقه ای
زمین ساخت ورقه ای – کامل و قابل ارائه 7 اسلاید به صورت فایل پاورپوینت – رایگان یک فایل 14…
اﻟﮕﻮرﻳﺘﻢ کیاتیک ﺑﻬﻴﻨﻪ ﺳﺎزی ﭘﺮﻧﺪﮔﺎن
درباره اﻟﮕﻮرﻳﺘﻢ کیاتیک ﺑﻬﻴﻨﻪ ﺳﺎزي ﭘﺮﻧﺪﮔﺎن 16 صفحه – فایل word – در اﻳﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﻳﻚ روش ﺟﺪﻳﺪ ﺑﻬﻴﻨﻪ ﺳﺎزي…
تحقیق در مورد سلامت اخلاق نوجوانان و جوانان با تکیه بر آموزه های قرآن
سلامت اخلاق نوجوانان و جوانان با تکیه بر آموزه های قرآن 17 صفحه فایل – word خداوند مهربان وقتی پدر…
نظرات
25,000 تومان
قوانین ثبت دیدگاه