دانلود مقاله مبانی نظری انگیزش
48 صفحه Word – قابل ویرایش
خلاصهی مقاله
انگیزش، به عنوان “باورها، ارزشها، نیازها و اهدافی که افراد دارند” توسط گاتری و ویگفیلد (1997) تعریف میشود. این عامل اساسی در تمام زمینههای زندگی حائز اهمیت است و به طور مستقیم با شخصیت ارتباط دارد و نسبت به محیط نیز تأثیرگذار است. اصطلاح انگیزش به عنوان چرایی و دلیل رفتار افراد اشاره دارد. انگیزش، به عنوان مجموعه عوامل هشیار و ناهشیار فعالیتهای روانی انسان، نقش تعیینکننده اراده و رفتار افراد را بازی میکند. این عامل همچنین به عنوان نیرودهنده و هدایتکننده رفتارهای فرد عمل میکند. همچنین، تفاوتهای قابل ملاحظهای در افراد بر اساس سطح انگیزش وجود دارد. انگیزش را میتوان بر اساس دلایل انجام یا عدم انجام یک فعالیت به دو دسته انگیزش درونی و انگیزش بیرونی تقسیم کرد.
مبانی نظری انگیزش تحصیلی در دانشجویان | WORD
انگیزش به عنوان حالت روانی انسان تعریف میشود که او را به انجام رفتارهای خاص وادار میکند (خداپناهی، 1395). انگیزه عاملی درونی است که انسان را به حرکت وادار میکند، و انگیزش حالتی است که ناشی از دخالت انگیزه به انسان ایجاد میشود. از سوی دیگر، انگیزه ممکن است تحت تأثیر عوامل یا محرک خارجی باشد و از نیازها، شناختها، و هیجانها نشأت بگیرد.
نظریههای انگیزش
برای تبیین انگیزش، نظریه های متفاوتی بیان شده است که می توان آنها را به دو دسته ی کلی تقسیم کرد:
- نظریه های زیستی
- نظریه های روانی-اجتماعی
مقاله مبانی نظری انگیزش خود تعیین گری
نظریه های زیستی
تعداد زیادی از نظریه های انگیزشی مبنای زیست شناختی دارند، یعنی به دنبال فرایندهای ذاتیاند که رفتار را کنترل کرده، به آن جهت دهند. در واقع، نظریه های زیستی به عوامل درونی رفتار تاکید دارند.
- نظریه غریزه: بر اساس نظریه غریزه، الگوی رفتاری انسانها مادرزادی است و تحت تأثیر عوامل زیستی، این غرایز آنها را برمیانگیزاند. این نظریه، که در اوایل تاریخ روانشناسی برجسته بود، رفتار را به غرایز و امیال نسبت میدهد. غرایز به عنوان گرایشهای فطری انسانها تلقی میشوند که از موهبت ژنتیکی ناشی میشوند و در مواجهه با محرک و شرایط مناسب، خود را در بازتابهای جسمی و رفتار نشان میدهند. رفتار غریزی به یادگیری نیاز ندارد و در همه افراد حضور دارد.
- نظریه کاهش سایق: اولین بار، وودورث مفهوم سایق را معرفی کرد که به عنوان یک مفهوم انگیزشی زیستشناسانه ظاهر شد. این نظریه بر اصل تعادل حیاتی مبتنی است و شناختگرانی چون زیگموند فروید و کلارک هال به گسترش آن کمک کردند. هال باور دارد که انسانها همواره تمایل دارند تعادل درونی حالت زندگی خود را حفظ کنند. بنابراین، هر گونه انحراف از تعادل حیاتی، نیازی را به وجود میآورد.
نظریه های روانی- اجتماعی
نظریههای غریزه و کاهش سایق، تنها بخشی از انگیزشها را توضیح میدهند. به همین دلیل، نظریههای روانی-اجتماعی پدید آمدند که بر عوامل بیرونی افراد تأکید دارند.
- نظریه مشوقها: بر اساس نظریههای مشوق، محرکهای بیرونی افراد را به مسیرهای معینی هدایت میکنند. به عنوان مثال، فرد در ابتدا به دلیل گرسنگی غذا میخورد، اما با دیدن غذاهای متنوع یا مواردی مثل میوه و بستنی، به خوردن بیشتر ترغیب میشود.
- نظریه نیازها: نظریه نیازها در حوزه انگیزش به بررسی فرآیندهای تفکر همراه با رفتار هدفمند تأکید دارد. نظریه سلسله مراتب نیازهای مزلو، یکی از این نظریه هاست.
درخواست مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
درخواست مشاورهدوره های مرتبط
پایان نامه آماده در مورد فیزیک و موسیقی
تحقیق فیزیک و موسیقی ( پایان نامه ) تعداد صفحات: 67 صفحه فایل WORD سال ها و شاید قرن ها…
تحقیق در مورد پارچه
مقاله درباره پارچه – انواع پارچه زبان: فارسی – تعداد صفحه :8 صفحه فایل word توجه توجه : مقاله بروز…
پاورپوینت امنیت در فرایند پرداخت
دانلود پاورپوینت امنیت در فرایند پرداخت – معنی امنیت 12 اسلاید پاورپوینت امنیت به معنای رهایی از خطر یا ترس…
نظرات
45,000 تومان 28,000 تومان
قوانین ثبت دیدگاه