تحقیق در مورد جداسازی مخلوط ها – علوم تجربی
15 صفحه فایل WORD – آماده پرینت
واژگان کلیدی: مواد مخلوط، جداسازی مواد، جداسازی فیزیکی
فهرست مطالب این مقاله :
- چکیده
- مقدمه
- تعریف جداسازی
- روشهای فیزیکی و شیمیایی جداسازی
- مواد از نظر حالت فیزیکی
- مخلوطها
- مواد تشکیل دهنده مخلوطها
- ویژگی مخلوطها
- جداسازی مخلوطها
- روشهای جداسازی مخلوطها (فیزیکی)
- منابع
چکیده در مورد مقاله جداسازی مخلوط ها
امروزه جداسازی به عنوان یک مرحله اساسی در بسیاری از روش های شیمی تجزیه به شمار می آید. کتاب روش های فیزیکی و شیمیایی جداسازی رویکرد جدیدی نسبت به تعدادی از مهم ترین روشهای جداسازی دارد. روش هایی که در این کتاب به تفصیل بررسی می شوند شامل موارد زیر است:
استخراج مایع – مایع استخراج فاز جامد تجزیه ای، استخراج سیال فوق بحرانی، مبادله کنندههای یون، اسمز و دیالیز، گرادیان چگالی و سانتریفیوژ، جداسازی با کمک تشکیل گاز، کربن فعال، فیلتر و غربال کردن، انحلال پذیری، تجزیه گاز با دستگاه ارسات.
مقدمه درباره جدا سازی مخلوط ها
بی شک مهم ترین بهرهای که از علوم تجربی خاصهی شیمی نصیب انسان میشود این است که انسان با این ابزار به خوبی میتواند از منابع و امکانات طبیعی به نفع خود برای بهبود زندگی استفاده کند.پیشرفت های تکنولوژیکی در همه ی زمینه های صنعتی ،کشاورزی،پزشکی، ساختمان و … همه به سبب پیشرفت های علمی در به کارگیری از مواهب طبیعی در جهت اهداف زندگی بشر بوده است.
همهی موادی که مورد مصرف ما است به طور مستقیم و غیرمستقیم از زمین به دست می آید. برخی از آنها مانند زغال سنگ و نمک و پنبه و چوب و پشم به طور طبیعی و خام در طبیعت وجود دارد و همان طور که به دست می آیدمصرف می کنیم.اما بیشتر مواد مورد نیاز بشری به صورت آماده در طبیعت وجود ندارند، آنها یا به صورت ترکیب با مواد دیگر و یا به صورت مخلوط است و یا حتی باید آنها را به شکل مصنوعی ساخت. مثلا آهن و اکثر فلزات به صورت ترکیب با عناصر دیگر است و برای به دست آوردن آنها باید از واکنشهای شیمیایی خاص خود استفاده کرد، ویا نفت مخلوطی از چندین ماده مهم و ضروری است که باید آنها را از هم جدا کرد،یا برای تهیه انواع رنگ و پلاستیک و دارو و شوینده ها و … باید به صورت مصنوعی و با استفاده از واکنش های شیمیایی معینی آنها را ساخت.
تعریف جداسازی مخلوط ها
برای تهیه هر نوع ماده اولیه روش و روش های خاصی وجود دارد، به کلیه روش هایی که طی آن یک ماده را از مخلوط آن جدا می کنند روش های جداسازی گویند.
هر مخلوط شامل دو یا جند نوع ملکول است که بدون تاثیر خاصی کنار هم قرار دارند،از آنجا که هر نوع ملکول خواص مخصوص به خود را داردبا توجه به اختلاف خواص آنها می توان آنها را از هم جدا کرد. اختلافاتی مانند: اختلاف در قابلیت حل شدن،اختلاف درچگالی،اختلاف در نقطه جوش، اختلاف در خاصیت مغناطیسی، اختلاف در نفوذ گازها و … .
روشهای فیزیکی و شیمیایی جداسازی مخلوط
استخراج روشی است برای جداسازی که مستلزم انتقال جسمی از یک فاز به فاز دیگر میباشد. در بعضی مواقع لازم است برای بازیابی یک جسم آلی از محلول آبی از راههایی غیر از تقطیر استفاده شود. یکی از این راهها تماس دادن محلول آبی با یک حلال غیر قابل امتزاج با آب است. اگر حلال خاصیت جداسازی را داشته باشد بیشتر مواد آلی از لایه آبی به حلال آلی (حلال غیر قابل امتزاج با آب) انتقال پیدا میکند.
روش استخراج مایع – مایع در جدا کردن ترکیبهای آلی از مخلوط مصرف بسیار زیادی دارد. یکی از خواص حلال که برای استخراج به کار برده میشود این است که قابلیت حل شدن آن در آب و یا هرماده دیگری که جسم آلی را در خود حل کرده کم باشد و یا بهتر از آن اینکه اصلا حل نشود. همچنین باید فرار باشد تا براحتی بتوان آنرا از ترکیب یا ترکیبات آلی استخراج شده، تقطیر نمود. با توجه به مطالب فوق جسم استخراج شونده باید در حلال استخراج کننده به خوبی حل شود……
تصویری از این مقاله
درخواست مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
درخواست مشاورهدوره های مرتبط
پاورپوینت شهر اراک
پاورپوینت آماده در مورد اراک 32 اسلاید – آماده ارائه استان مرکزی به عنوان چهارراهی است که استانهای غربی،شرقی…
مقاله آماده اعداد مختلط به صورت فایل word
مقاله آماده و کامل در مورد اعداد مختلط 28 صفحه به صورت Word عددی به شکل a+bi که در ان a و…
طرح جابربن حیان در مورد ماهی ها
طرح جابربن حیان در مورد ماهی ها – آپدیت و تضمین کیفیت فایل تعداد صفحه :7 صفحه فایل word موضوعات…
نظرات
48,000 تومان 39,800 تومان
قوانین ثبت دیدگاه