انجام ورزش در بدن چه تاثیراتی خواهد داشت ؟
انجام ورزش در بدن چه تاثیراتی خواهد داشت ؟
عضلات در حال ورزش 10 تا 18 برابر در حال استراحت احتياج به خون دارند، 20 دفعه بيشتر قند و اكسيژن مصرف مى نمايند، 50 بار زيادتر گازكربنيك دفع مى نمايند، و با توجه به همين ارقام ، اهميت كار قلب هنگام ورزش روشن مى گردد .
در واكنش قلب در برابر كار عضلانى ، مشاهده مى شود ضربانهاى دبى ، حجم خون ، فشارخون و حتى تركيبات فيزيكی وشيميايى خون را دگرگون مى سازد. ضربان قلب هنگام كار بدنى ، يعنى زمانى كه عضلات را به فعاليت مى داريم ، 2 – 3 و حتى 4 برابر، و امكان دارد به 200 ضربه در دقيقه برسد.
حجم خون 2 – 3 برابر و دبى قلب 6 – 7 و حتى 8 برابر و گاه زيادتر شود و دبى قلب از 4 ليتر در دقيقه ممكن است به 30 تا 35 ليتر در دقيقه برسد، در صورتى كه دبى قلب شخص سالم و ورزيده در حال معمولى 25 ليتر است .
مقاله مرتبط: کاربینی باشگاه بدنسازی رشته تربیت بدنی
مزایا و معایب ورزش بدنسازی
مزایای بدنسازی :
یکی از نخستین مزایایی که میتوانید توسط فرایند بدنسازی تجربه کنید، نظم و انضباط است! همچون ورزشهای دیگر، بدنسازی نیز یک روتین شخصی برای هر فرد ایجاد میکند که به آن عمل کند. شما میدانید که هر روز در هر شرایطی باید برای تمرین به باشگاه بروید.
هیچ چیز نباید مانع رفتن شما به سالن بدنسازی در وقت مقرر شود. این مقدار نظم و انضباط در نهایت در زندگی اجتماعی شما نیز پدیدار میشود.
حفظ سلامتی، یک فاکتور ضروری برای همه است. برای آنکه از سلامتمان اطمینان حاصل کنیم، انجام فعالیت فیزیکی مطلوب، بسیار مهم است. بدنسازی، یکی از فعالیتهای فیزیکی جامع است که میتوان آنرا برای سالم و فعال ماندن عضلات، انجام داد.
همچنین یک نگرش مثبت در ما بوجود میآورد که در نهایت به ما انگیزه میدهد کارهای متعدد داخل خانه یا بیرون خانه را انجام دهیم، بدون آنکه براحتی خسته شویم! از این رو علاوه بر پایین نگهداشتن هزینههای پزشکی ما، یک عمل مفید برای حل مشکلات سلامتی مانند چاقی، فشار خون بالا و غیره نیز انجام میدهد.
معایب بدنسازی
اگر تصمیم گرفتهاید که فرایند بدنسازی را تجربه کنید، یکی از رایج ترین تصورات غلطی که در ارتباط با آن وجود دارد، این است که شما برای ساخت عضلات باید مصرف پروتئینتان را بطور قابل توجهی افزایش دهید. تعدادی از افراد آنقدر در اینکار زیاده روی میکنند که کل رژیم غذایی شان از پروتئین تشکیل میشود.
با اینحال، مصرف بیش از حد پروتئین میتواند برای بدنتان، بیشتر مضر باشد تا مفید. پروتئین اضافه میتواند فشار زیادی بر ارگانهای بدنتان مخصوصا کلیهها وارد کند. هر چیزی، اندازهای دارد که باید از آن آگاه باشید.
اگر بدن شما بعلت تعریق در طول تمرین، آب بیش از حد از دست دهد، احتمال کم آب شدن بدن شما افزایش مییابد. کم آبی باعث میشود که شما الکترولیت از دست دهید و منجر به ضعف، سرگیجه و گاهی اوقات آریتمی قلب میگردد.
ورزش یوگا چه فوایدی دارد؟
یوگا اثرات بسیار مثبتی بر جسم و روح دارد.
یوگا و انعطاف پذیری
برخی افراد تصور می کنند که یوگا شبیه ژیمناستیک است و چون آنها مسن و دارای اندام نامتناسب و یا عضلات خشک هستند، نمی توانند تمرینات یوگا را انجام دهند. اما حقیقت این است که شما هرگز برای بهبود انعطاف پذیری بدن پیر نیستید.
برخی تمرینات یوگا با کشش مناسب عضله همراه هستند. این تمرینات موجب آزاد شدن اسید لاکتیک تولید شده در عضلات می شوند و سبب خشکی، فشار، درد و خستگی می گردند. همچنین یوگا حرکات مفاصل را افزایش داده و موجب افزایش لغزندگی مفاصل و بهبود حرکات بدن می شود.
یوگا تنها عضلات را تقویت نمی کند بلکه موجب قوی شدن همه بافت های نرم بدن از جمله رباط ها، تاندون ها و بافت های اطراف ماهیچه می شود. صرف نظر از سطح تمرینات، فواید این ورزش در مدت کوتاهی پدیدار می شود. در یک مطالعه مشخص شد که بعد از 8 هفته از شروع تمرینات 35 درصد بهبودی در انعطاف پذیری تنه و شانه ها مشاهده می شود.
فواید و مضرات ورزش شنا
فواید و مضرات
شنا فواید متعددی برای دستگاه های مختلف بدن دارد: – دستگاه قلبی عروقی: تمرین طولانی مدت، با ریتم منظم و شدت متوسط باعث سازگاری مناسب با دیگر فعالیت های فرد میشود: تثبیت فشار خون، کاهش فرکانس قلبی هنگام خواب و فعالیت، و افزایش تحمل در انجام فعالیت ها از دیگر فواید شنا برای سیستم قلبی عروقی به شمار میآیند. علاوه بر این شنا در وضعیت درازکش، به بازگشت خون وریدی به سمت قلب کمک کرده و آن را آسان میسازد. دیگر لازم نیست برای بازگشت خون از سیاهرگ به قلب بر نیروی جاذبۀ زمین غلبه شود.
– دستگاه تنفسی: شنا باعث تنظیم شدن تنفس میشود. نفس نفس زدن هنگام انجام کار به تأخیر میافتد. شنا به خاطر رطوبت محیط به افراد مبتلا به آسم توصیه میشود. دستگاه محرک: بدن دیگر تحت فشار نیست و سنگینی آن کاهش مییابد بنابراین راحت تر وزن بدن را تحمل میکند. در نتیجه این ورزش به افرادی که مفاصل اعضای پایین تنه شان مشکل دارد، خصوصاٌ مبتلایان به آرتروز کمک میکند.
مضرات شنا
مضرات شنا فقط برای کسانی است که مبتلا به بیماری خاصی (دیابت کنترل نشده، صرع، تشنج عضلات، مشکلات تپش قلب) هستند و در نتیجۀ این بیماری ممکن است هوشیاری خود را از دست بدهند. با این حال یک سری عوارض مقطعی نیز وجود دارند، مانند: عفونت گوش، بیماری های شدید گوش و حلق و بینی، سینوزیت، برخی بیماری ها نای و ریه ها، و برخی بیماری های پوستی.
درباره مدیریت
وبسایت تحقیق آمــاده با هدف یک سایت آموزشی، تحقیقی، وبگردی و اطلاع رسانی در جهت پیشرفت علمی دانش آموزان، دانشجویان و کاربران اینترنت راهاندازی شده است.
نوشته های بیشتر از مدیریت
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.